Zes wandelingen door de Gentse binnenstad

DERDE GEACTUALISEERDE DRUK

Gent is een bruisende stad die rijk is aan indrukwekkende monumenten,aangename musea, middeleeuwse straten, gezellige pleinen, levendige cafés en uitstekende restaurants. Maar Gent is bovenal de stad van de Leie en de Schelde. De twee rivieren maken een grote boog door de stad voordat ze bij de PortusGanda samenstromen. Gent is ook de stad van de festivals. De Gentse Feesten, een tiendaags cultureel volksfeest met muziek en theater, zijn bekend tot ver over de grenzen. 

Van iedere wandeling vind je een kaartje en tekst in verschillende kleuren (zeer handig): in het rood het af te leggen parcours, in het blauw “Het Verhaal” waar je meer verneemt over het wandelthema, in het oranje kaderartikels en in het zwart achtergrondinformatie.
Een pluspunt is de overvloed aan praktische informatie zoals de bereikbaarheid per tram naar het startpunt van de wandeling, de lengte van het wandelparcours, restaurantjes met hun specialiteit, themacafés, enz.
Didier Van Houts op de site van BFTP

Pleinen en torens

Gent groeit en verandert. En er zijn nog zoveel plekken die je nog niet hebt ontdekt. In deze gids vind je zes verrassende wandelingen door deze bruisende stad.
Gent is rijk is aan indrukwekkende monumenten, aangename musea, middeleeuwse straten, gezellige pleinen, levendige cafés en uitstekende restaurants. Maar er valt ook veel natuur te ontdekken. De Leie en de Schelde maken een grote boog door het centrum en bieden fraaie stadsgezichten. Gent is ook de stad van de festivals. De Gentse Feesten, een tiendaags cultureel volksfeest met muziek en theater, zijn bekend tot ver over de grenzen.
Waar deze gids je ook brengt, overal zijn er verhalen die boeien en verbazen.

Robert Declerck
Wandelen in Gent
ISBN 978946123
2020 | 80 pg. | €15,50
Bestel