De leukste wandel/winkelgids van Antwerpen!

Antwerpen is een stad die verrast, keer op keer. De meeste mensen komen er om te winkelen, op een terrasje te zitten of heerlijk te eten. Dat kan er te kust en te keur, maar de grootste winkelstraat, de Meir, komt in deze gids niet aan bod. Wat je wel in deze gids aantreft, zijn wandeltochten die je naar buurten net buiten het centrum leiden. Al deze buurten hebben een eigen sfeer.

Tip: Het Zuid: antiek, retro en kunst
De ultieme route voor shopaholics en kunstliefhebbers
Deze wandeling gaat direct vanuit het centrum naar de Kloosterstraat, waar je veel antiek, curiosa en retrodesign vindt. Door de wijk Het Zuid met het Museum voor Hedendaagse Kunst en het FotoMuseum, loop je langs het Justitiepaleis, dat opvalt door zijn bijzondere architectuur, en keert via andere straten met bijzondere winkeltjes weer terug naar het beginpunt. Het is een tocht die bij uitstek is geschikt voor wie in Amsterdam direct richting Jordaan gaat, of wie in Londen ogenblikkelijk de metro naar het gebied rond Covent Garden neemt; kortom een tocht voor iedereen die van winkelen en houdt maar daarbij de grote ketens liever mijdt. 

Wandelen buiten het centrum

Wandelen in Antwerpen Op cafe

Wat je wel in deze gids aantreft, zijn wandeltochten die je naar buurten net buiten het centrum leiden. Al deze buurten hebben een eigen sfeer. Je komt door een mooie groene art nouveauwijk, je struint door de havenwijk en je bezoekt het museumkwartier. Je wandelt door buurten waarin volop geleefd wordt en waar je de sfeer van de stad veel beter opsnuift dan op de Meir. Je treft er leuke winkeltjes en cafés aan die Antwerpen zo anders maken dan Nederland, en die je het gevoel geven in het buitenland te zijn.

Wees je eigen wandelgids

Wil je één of meerdere wandelingen door onbekend Antwerpen maken, kies dan uit de volgende mogelijkheden:

Wandelen in Anwerpen
  • Joodse wijk, Zurenborg en Marokkaanse buurt
  • Het Eilandje
  • Recreëren op de Linkeroever
  • Het Zuid: antiek, retro en kunst
  • Quartier Latin en Middelheim
     

Hanna de Heus
Wandelen in Antwerpen
ISBN 9789461230072
Verschenen: 03-10-2019
Aantal pagina’s: 74
€ 15,50
Bestel direct
E-book

Recent nieuws

Uit je kot

Uit je kot neemt je mee op verkenning door Vlaamse steden. Lees verder(meer lezen)

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Emailadres:Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangenverstuur

© Odyssee Reisgidsen 2021 | Volg ons op Faceb